Onderzoek naar plantaardige alternatieven voor ei in de bakkerij

Eivervangers

Plantaardige bakkerijproducten zitten in de lift. Bovendien is de prijs van eieren sinds 2021 sterk gestegen (door o.a. stijgende voederprijzen en energiekosten en uitbraken van de vogelgriep). Als gevolg van die tendensen groeit de nood aan kennis om eieren geheel of gedeeltelijk te vervangen in cake, soezen, pannenkoeken, Brusselse en zachte wafels, zonder in te moeten boeten op kwaliteit.

Met het project NovoBake verrichten HOGENT en Universiteit Gent onderzoek naar vijf plantaardige eivervangers in 5 types biscuiterie- en bakkerijproducten op maat van maalderijen, ingrediëntenleveranciers, (industriële & ambachtelijke) bakkerijen en biscuiteriebedrijven.

Het onderzoeksproject start op 1 oktober en duurt twee jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.