SIAL Paris: vakbeurs voor voeding tackelt uitdagingen en trends

Van 19 tot 23 oktober hebben voedingsexperts uit 130 landen afspraak op de tweejaarlijkse vakbeurs SIAL Paris. Concreet vind je er zo’n 7.500 standen en liefst 400.000 producten, wat je volgens de organisatoren kan vergelijken met honderd supermarkten op een rij. Maar maak je geen zorgen: de ruimtes zijn verdeeld volgens tien verschillende sectoren. Ook brood en patisserie komen aan bod.

‘Ignite the future of food business’, zo klikt het motto van de beurs. Je ontdekt er nieuwe trends, zoals comfortfood, voeding die je immuunsysteem een boost geeft, voeding met weinig verschillende ingrediënten, met meer proteïne, afgestemd op ouderen, voeding met een kleine voetafdruk, plantaardige substituten voor kookhulpmiddelen, en nog veel meer.

Belgische exposanten nemen dit jaar meer dan 6.150 vierkante meter in beslag van het Parc des Expositions de Villepinte. In 2022 lag dat getal iets lager, en ging het om 240 standhouders. Ook zijn Belgen talrijk aanwezig als bezoeker. België staat op de derde plek in de ranglijst van de internationale bezoekers, na Italië en Spanje. Nog een statistiek: 9 op 10 bezoekers zien SIAL als strategisch voor hun bedrijf.

Interesse om te gaan? Je leest meer op SIAL Paris; the international food exhibition

Foto: SIAL Paris

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.