Gratis event: Ontdek het potentieel van peulvruchten in de bakkerijsector

Pulsebake

Peulvruchten hebben op vlak van duurzaamheid, technologische en nutritionele eigenschappen heel wat te bieden als ingrediënt in de bakkerijsector. Zo kan de bakker ze inzetten ter vervanging van melk en eieren in plantaardige toepassingen. Met het PulseBake-project hebben onderzoekers van HOGENT, Universiteit Gent en Flanders’ FOOD het potentieel van peulvruchten in de graan- en bakkerijsector onderzocht en de beschikbare kennis vertaald op maat van onder meer de bakkerij. De resultaten toen aan hoe peulvruchten kunnen zorgen voor een meer divers, gezond en duurzaam aanbod van bakkerijproducten.

Ben je benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden van peulvruchten in een bakkerijcontext? Kom dan op 13 september naar de gratis PulseBake slotdag bij Ter Groene Poorte in Brugge.

Het volledige programma en een inschrijvingsformulier vind je op volgende website: https://www.flandersfood.com/nl/activiteit/2024/slotdag-pulsebake-ontdek-het-potentieel-van-peulvruchten-de-bakkerijsector

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.