Anthony Hoornaert, 31 jaar oud, heeft eind 2023 het bedrijf van zijn familie overgenomen. Bakkerij Hoornaert, heeft meerdere bakkerijen in Kortrijk en staat bekend om zijn Kortrijkse beschuiten en Kalletaart. Ze hebben zeven winkels in Kortrijk, Zwevegem en Deerlijk. De bakkerij is opgericht in 1927 door Kamiel Hoornaert en heeft een lange geschiedenis. Het belangrijkste focuspunt is de productie en verkoop van hoogwaardige producten.
Anthony’s vader, John Hoornaert vertelt over zijn vader Romain Hoornaert. De grootvader van Anthony nam in 1958 de zaak over. Hij vond dat je sterke banden moest opbouwen met de gemeenschap waarin de bakkerij zich bevindt. Romain was overal te vinden; hij was een volksfiguur en ondersteunde met plezier verschillende evenementen. Mijn vader Romain was ook een gepassioneerde fan en lid van het bestuur van voetbalclub KV Kortrijk”, deelt John Hoornaert mee. Op die maneir slaagde Romain erin om de bakkerij een grote naamsbekendheid te geven. Onder Johan werd de bakkerij uitgebreid naar verschillende locaties. Later gingen een aantal van die winkel weer dicht. Hoornaert heeft momenteel vestigingen in de Doorniksewijk en Leiestraat, en sinds begin 2023 op het Lange Munteplein (waar bakkerij Deltour was gevestigd) in Kortrijk, in de Doenaertstraat, in Marke, op Bellegemplaats in Bellegem, en in de Kortrijkstraat in Zwevegem en Vichtesteenweg in Deerlijk.
Productie in Marke
Anthony staat aan het roer van deze zaak. In zijn assortiment treffen we gepersonaliseerde taarten, mini-patisserie, ontbijtformules en dessertbuffetten. Anthony’s toewijding aan het behouden van traditionele, ambachtelijke methoden onderscheidt Hoornaert van industriële bakkerijen.
De productie gebeurt in Marke. Daar staan drie ovens. Van hieruit worden de winkels beleverd. Met 24 vaste medewerkers en een pool van 60 tijdelijke medewerkers zorgt de bakkerij voor flexibiliteit en efficiënte bedrijfsvoering. Anthony’s visie omvat het uitbreiden van de productie op doordeweekse dagen door zich nog meer op bedrijven en industrie te richten. Hij streeft naar een gerichte cateringverkoop in de vorm van belegde broodjes aan industrie en evenementenorganisaties. In Marke wordt de productie zeven dagen per week verricht en iedereen kan elke dag bestellingen plaatsen.
In 2027 bestaat het familiebedrijf 100-jaar ! wellicht volgen nog berichten over dat jubileumjaar!
Geef als eerste een reactie