Zelfgebouwde steenoven voor ambachtelijk desembrood

Bart Van Laere is al van kindsbeen af geboeid door vuur. Voor zijn gezinsleven wisselde hij even onze sector in voor een andere job, maar zijn hobby’s – barbecueën met een rookoven en een kleine pizza-slash-broodoven – maakten samen met interesse vanuit zijn omgeving toch weer een bakker van hem. Bart bouwde een authentieke steenoven in zijn tuin en verkocht broden eerst in bijberoep, dan in hoofdberoep, en vervolgens weer in bijberoep. Barts artisanale authentieke Bakkerij (BaaB) legde een hele weg af, maar staat nu op punt.

Benieuwd hoe Bart zijn steenoven bouwde, verschillende broodsoorten bakt en zijn markt en het juiste ritme vond? De volledige reportage lees je in de juni-editie van Brood en Banket. Abonneer je nu op hét vakblad voor de bakkerijsector en we sturen je het nummer op. Abonneren kan via broodenbanket.be/hoe-abonneren/

Foto: Jan Darthet

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.